Tips og vejledning til bryllups festen
Råd og tips til planlægning af brylluppet

Efter mange års erfaring som bryllups pianist og bryllups dj ønsker vi, at dele ud af egne erfaringer. Gode råd og tips på denne side, er set ud fra musikkernes perspektiv og KUN vejledende. Tips og råd på siden kan bruges som inspiration, når I planlægger jeres bryllups fest.

Brudeparret
Fortæl jeres gæster, hvem der har ansvaret for musikken til bryllups festen. Denne information kan være med til, at hjælpe en bedre koordinering af musik/melodi til et indslag i god tid. Specifikke melodier / musik-ønsker skal bestilles forud. Gommen: Husk og tage jakken af, når du sætter dig til bords. I traditionens tro, "må" en gæst ikke tage jakken af, før gommen har gjort det. Alternativet er, toastmasteren gør gæsterne opmærksom på, at gommen har valgt, at beholde jakken og, at det er "tilladt", at tage jakken af.

Kom med ønsker til musikken i god tid og snak med dj'en omkring jeres stil. Hvilken genre skal dj'en spille, for at få jer og jeres gæster ud på dansegulvet? Brudeparret ud på dansegulvet, se det er jo et hit i sig selv :) Alle vil danse med brudeparret. Brudeparret har en tendens til at trække gæsterne med ud på dansegulvet, hvilket gir' festen et løft i den helt rigtig retning. Det kunne være en god ide, at skimme kontrakten igennem og genopfriske, hvad der er aftalt med musikeren. Til sidst men ikke mindst, husk at forlade bordet i ny og næ, så gæsterne kan sætte gang i kysse-runden :)Toastmaster Tillykke med posten. Det er en rigtig god ide, at have en toastmaster til at styre slagets gang til bryllups festen. Toastmasteren skal kommunikere med køkkenet, dj'en og tilrettelægger en plan. Det er vigtigt for toastmasteren, at have overblikket og sørge for, at samle information ind før gæsterne sætter sig til bords. Efter vores erfaring, er det meget normalt, at der kommer flere indslag end forventet. Vi har prøvet 13 indslag til samme bryllup. Toastmasteren skal huske på, at der ikke må komme indslag umiddelbart efter at maden er serveret. Det vil være en god ide, at have faste rygepauser på programmet, da vi tit oplever, at mange af gæsterne er ude for at ryge, når der er indslag. Vi anbefaler, at toastmasteren placeres i selskabet, således, at øjenkontakt med musikeren kan finde sted af hensyn til indslag.

Rækkefølgen for taler er som følger:

 • 1. Værten(inde) – evt. en af brudeparrets forældre el. brudgommen som byder velkommen og informerer om de praktiske forhold, såsom toiletter, rygepolitik mm. Her introduceres toastmasteren for selskabet.
 • 2. Toastmasteren er nummer to i tale rækken og informerer om aftenens forløb og gøre gæsterne opmærksom på, at evt. taler/ indslag skal igennem ham el. hende, såfremt de ikke allerede er tilføjet på planen.
 • 3. Brudens far holder en tale for datteren.
 • 4. Brudegommen holder sin tale for sin brud
 • 5. Forloveren er den næste i tale rækken. Hans tale går gerne tilbage til dengang hvor brudgommen var en knægt og deres venskab gennem årene.
 • 6. Brudgommens far
 • 7. Bruden holder sin tale for gommen. Vores erfaring er, at bruden ikke altid holder en tale.
 • 8. Her byder resten af familien/ kollegaer/venner ind med deres taler el. indslag, som koordineres med toastmasteren. Det kan være en hård opgave, at være på hele tiden som toastmaster, men uret tikker og planen skal holde således at brudevalsen før kl. 24:00 kan finde sted. Toastmaster har til enhver tid lov til at udelukke et indslag så brudevalsen kan nås inden kl. 24:00 Indslag efter brudevalsen vil vi som musikere fraråde. Musikken til dansen skal bygges op, pauser under dansen pga. indslag kan fjerne fokuset væk fra musikken, Mere om det under punktet ”Musik til dansen”  Musik til Dansen
  Det mest ”værdifulde tidspunkt” for en dj er idet øjeblik, hvor brudeparret danser brudevals. Forklaringen er meget simpelt: Alle gæster er også ud på dansegulvet, dvs. oplagt mulighed for at få gang i dansen. Som regel er der afsat 1-2 timer til dansen, derfor vil vi fraråde, at der kommer indslag så dj'en bliver nød til at slukke for musikken. En erfaren dj vil efter brudevalsen bygge musikken op til dansen og skal bruge tid til at komme rundt i sit repertoire. Eksempelvis vil servering af bryllups kagen umiddelbart efter brudevalsen medføre, at musikken skal ned i tempo og volumen. Vi har ikke regler el. krav på hvornår bryllupskagen skal serveres, men vil blot nævne konsekvensen af dette valg.  Natmad
  Natmaden ER en pæn måde, at sige tak for i aften på. ( I ”kokke sproget” hedder det også skrub af mad). Efter natmaden kan brudeparret ikke forvente, at gæsterne fester videre. Det er værd, at give tidspunktet for servering af natmaden en overvejelse, før arrangement start. Dog skal der nævnes, at der er en undtagelse, såfremt festen varer til kl. 04 om morgnen. Det har vi prøvet mange gange.  Fest på Hotel
  De fleste hoteller vil gerne have, at musikken /festen stopper omkring kl.2:00 af hensyn til resten af gæsterne, som sover på hotellet. Undersøge venligst disse forhold i god tid før invitationer sendes ud og musikeren bookes.

  Vi håber, at I har fået lidt inspiration til jeres fest. Ovennævnte forhold har kun til formål, at give jer et indtryk af, hvad I kan forvente af de valg I foretager jer. Endnu engang, vi har forståelse og respekt for jeres valg og planlægning under alle omstændigheder. Vi glæder os til at underholde jer.

  -AlsidigMusik.dk
 • Count of comments: 0
  Posted on 26 Sep 2014 by shadow
  Powered by CuteNews